onsdag 3. desember 2014

#Bøtefondstafett fra 7 desember 2014



Vi starter opp en Bøtefondstafett søndag 7 desember. Initiativtakerne kommer fra Rødt, men dette er en aksjon for alle som bryr seg om arbeidskamp, uansett parti. Alle som får en vond smak i munnen av ordet streikebryter, og en tilsvarende god smak i munnen av ordet arbeidskamp for tariffavtaler må kjenne sin besøkelsestid. Vi nærmer oss nå ettårsdagen for at havnearbeiderne i Tromsø ble tatt ut i sympatistreik for å få tariffavtale ved Risavika.

Denne ettårsdagen er starten for #bøtestafetten, dvs søndag 7 desember 14:00.

Siden starten av streiken har sjauere og aktivister kjempet mot lock-out og streikebryteri. Siden i sommer har de også fått politiet å hanskes med når de står streikevakt.

Disse gutta og jentene fortjener vår støtte. Derfor drar vi i gang en #bøtestafett fra søndag 7 desember og utover mot jul. Håpet er at Facebook skal fylles av "selfies" med hilsener frem mot jul, og at bøtefondet får et godt påfyll.


Å ta din etappe i stafetten er simpelt:

1. Gi ditt bidrag på 1207.16.33827
2. Finn en sprittusj eller printer, og skriv din hilsen.
3. Ta bilde av deg sjøl med lappen og post det på Facebook.

Ronny Johansen, leder i LO Tromsø har sagt det meste som bør sies om politiets innblanding i avisen. Hans kronikk finner du blant annet her: http://frifagbevegelse.no/lesernes_meninger/streikebryteri_politiet_i_troms_og_troms_havn_kf_301133.html

At politiet settes inn mot streikevakter som hindrer Nor-Lines sitt streikebryteri i en lovlig arbeidskamp kan ikke vi som støtter kravet til sjauera godta. I juni ble 41 streikevakter arrestert og bøtlagt. Ingen av dem vedtok boten. I november kom dermed saken opp i Troms tingrett og de dømmes for ikke å etterfulgt politiets pålegg om å flytte seg. Dagen etter rettsaken er de samme aktivistene og sjauerne igjen på plass på Prostneset og aksjonerer mot streikebryteriet på havna. De bøtelegges da på nytt. Da blir lovlig arbeidskamp fort veldig dyrt. Derfor håper vi støttespillere i hele landet nå vil gi sitt bidrag, sjøl om noen av dere har gitt fra før.

Glem "Hopp i havet" og "Ice bucket challenge". Dette er en Facebookaksjon med mening! Vi skal få fylt opp bøtefondet og vi skal få oppslutning rundt en av de viktigste kampene for norske arbeidere, nemlig retten til tariffavtale og retten til å stå streikevakt.

Sjauera står ikke aleine!


http://www.fagbladet.no/forsiden/213764_1024.jpg

"Ta stilling til hvem du er" gjaller over Tromsø havn. Sånn skal det låte når arbeidsfolk står på krava, og det er ikke siste gang det er allsang på Tromsø Havn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar