onsdag 4. april 2018

Media svartmaler streik, hva svarer du???



Ved hver streik løper media rundt å fisker etter tredjeparter som føler seg som offer for streiken. Gi heller media noen gode svar, for vi er stolte av streiken.

Det skjer hver gang: Streiker lokførera går media til passasjerer som får morrarutina snudd på hue, og som er stressa og frustrerte i sin jakt på en ny vei på jobb. Streiker barnehagen fisker media blant foreldre med unga på armen som leiter etter barnevakt når de forlengst skulle vært på jobb. 

Det renner frustrasjon og irritasjon av reportasjene, sammen med tørre, ferdigformulerte fraser fra forståsegpåere/politiske kommentatorer kverner det rundt. Dagen etter kommer "slik unngår du streikekaoset"-artikler og media blir med ett ikke akkurat arbeideres venn. Ingen bombe at media gjør dette, for de jakter konflikten og offeret, svart mot hvitt, godt mot ondt. Det er bare slik det tabloide klikkfinansierte sirkuset virker.  

Vi arbeidere får svare skikkelig når media spør, og for den saks skyld, sørge for at det er oss journalisten snakker med. Så framfor de negative svara om streiken som media jakter på kan du svare dette i stedet:

* "Har direktøren råd til Tesla har han råd til å betale lønn."
* "Klart arbeidera ha sin del av verdiene de skaper, og da får vi bruke makt for å få det."
* "Skal du og jeg få gode vilkår på jobb må det streikes av og til."
* "NHO sier de ikke har råd til pensjon, men når lederbonusa utbetales har de flust."
* "Så lenge det er en streik så er det en god grunn. All støtte til de streikende!"
* "Det er mine pensjonsvilkår de streiker for, så selvfølgelig støtter jeg streiken."
* "Sist vi virkelig dro til med en streik fik vi den 5 ferieuka."

.....og til slutt, denne er til forbundsledere og andre som ofte får en mikrofon opp under nesa: Vær så snill, slutt å si at dere forbereder dere "på det verste"!!! Hva slags signal er det da? Mener dere at streik er ille? Som fagforeningsleder er du så heldig. Du har fått tillitten til å lede arbeiderbevegelsen i den flotte praksisen det er å parkere skapet der vi bestemmer at det skal stå gjennom streik. Ikke kall det for "det verste", vær stolt av det!


Så er det et åpent spørsmål om forbunda som normalt pusher nøkkelringer og forsikringer som en annen forbrukerklubb på noen måte er i stand til å mobilisere og motivere medlemma til å stå streikevakt i ukesvis. Det er nemlig noe annet som kreves enn det evige refrenget om enighet og samarbeid mot en arbeidskjøper som i mange tilfeller har vist klart at de driter i Hovedavtalen. Det trengs vilje hos medlamma til å parkere skrotten utafor bedrifta, og bli sittende der. Så ikke stopp streikevakter og aktivister i å ta initiativet på egen hånd. Bygg organisasjonen, samholdet, uforutsigbarheten og slagkrafta som arbeidskjøpera frykter.


Alle gode fagforeningsfolk der ute. Streikevakta er dine og mine kollegaer og kamerater uansett om du kjenner dem eller ikke. Når du ser streikevaktene stå der, stikk inn på butikken og kjøp litt boller. Slå av en prat med den, gi dem litt mat, kaffe og støtte Vis stolthet for de som er ute og tar en kamp for deg og meg. Deres streik er vår streik, og det skal både bli sett og hørt når en samlet og streikevillig arbeiderbevegelse 0går til streik.

Helt til slutt: Drit i tvungen lønnsnemd når den kommer, og si klart i fra at vi driter i den allerede før vi starter med streiken. Se om de da  tør nevne tvungen lønnsnemd i det hele tatt!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar